Sæson 2024 – Optakt

Så er vi ved at være klar til en ny dartsæson, og med de første kampe programsat til denne uge, må jeg hellere få lavet den årlige optakt.

Først og fremmest starter jeg dog lige med at få afløb for nogle frustrationer – ikke nok med at man ikke har afskaffet 42 darts-reglen endnu, så har man minsandten valgt at udvide så den fremover gælder samtlige rækker. Dvs. at man – i teorien – nu kan komme ud i at et leg, en individuel kamp, en holdkamp, en op-/nedrykning, et dansk mesterskab kan blive afgjort ved at en spiller kaster en pil marginalt tættere på bullseye end modstanderen, i stedet for at have lukket et spil 501 på normal vis. Det er selvfølgelig en hypotetisk situation, men blot det at det er muligt er helt vanvittigt for mig, og ved afslutningen af sidste sæson lagde jeg mærke til at der eksempelvis var et leg i en 1. divisionskamp som blev lukket i 40 pile, så så langt væk fra scenariet er vi heller ikke.

Hvis man absolut mener at nogle få kampe er så lange at det giver tidsproblemer, bør man i stedet efter min mening differentiere formatet, så man fx i Serie 1 og Kvalrækkerne spiller bedst af 3 legs, Danmarksserien og 3. division bedst af 5 legs, og 2. division og 1. division bedst af 7 legs. Så spiller vi i det mindste allesammen 501 SIDO som det hører sig til. Og så ville statistikkerne også være retvisende – i den nuværende situtation er der ingen af statistikkerne som man kan gå ud fra er korrekte, da man ikke kan se om eller hvor mange af en spillers vundne legs er “lukket” ved at ramme tættest på bull. Og så er det jo ganske ligegyldigt at der er kommet et nyt scoretavle-system, hvor man kan trække nok så mange tal ud, hvis man ikke kan regne med at tallene passer alligevel.

Aaand breathe. Nu til det det handler om – her er den sædvanlige oversigt over dart-pyramiden for den kommende sæson:

Klik på billedet for at åbne stor version

Lidt irriterende at man stadig ikke kan se tidligere sæsoners turneringsplaner på DDU’s hjemmeside, så jeg kunne ikke stille holdene op i forhold til slutplaceringerne i sidste sæson. Det er glædeligt at der endnu engang er kommet flere rækker (og nye klubber) til – en Kvalrække ekstra på Sjælland og yderligere to i Jylland er det blevet til, så der nu er tre Kvalrækker der spiller op til hver Danmarksserie, undtagen på Fyn hvor de stadig kører deres eget show. Placeringen af Kvalrække A og B samt Serie 1 er bare et skud, da der i disse rækker er hold fra flere forskellige af de ovenliggende rækker.

Hvis jeg var diktator i DDU ville jeg stadig omdøbe Danmarksserierne og Kvalrækkerne, så de stod i rækkefølge på pyramiden, men jeg kan se at man nu er gået over til at alle hverdagsrækkerne hedder divisioner, så det ser da efterhånden ganske fornuftigt ud.

I tillæg til ovenstående har jeg endnu engang forsøgt mig med en basal vurdering af styrkeforholdet mellem holdene i 1. division, hvor jeg tager udgangspunkt i spillernes score på sidste sæsons Søren Søgaard-rangliste. Som sædvanlig kommer det naturligvis med de forbehold at jeg ikke har kendskab til om der er sket nogle klubskifter, ej heller hvilke fire spillere de enkelte klubber har tænkt sig at stille med til kampene. Det er udelukkende baseret på de højst placerede 4 (6 inkl. reserver) navne på ranglisten.

Ikke overraskende er det Fluen med den nyslåede tour card-indehaver (og nok så vigtigt, back-to-back Årets Spiller i Danmark), Benjamin Drue Reus, der topper listen, men som det ses ligger de kun nr. 5 hvis man tæller to reserver med. Og når Benjamin forhåbentlig giver det et skud på PDC’s Pro Tour, kan det da godt være at de i nogle af kampene bliver svækket gevaldigt.

Modsat kan man håbe at Vladimir Andersen får spillet nogle flere kampe i den hjemlige liga, når han nu ikke længere har et tour card, og i så fald har Odins et ganske slagkraftigt mandskab, som måske kan blande sig i medaljeplaceringerne (Ros til DDU for at afskaffe slutspillet!). Når man tager reserverne med i betragning, bemærkes det at både Potten og Aros hopper op ad listen, men igen er det ikke til at vide hvor meget spillere som fx Per Laursen og Bent Lambertsen kommer i aktion i 1. division.

I den anden ende af rækken kunne det godt se ud til at de to oprykkerhold fra Royal og Slangerup har spillerne til at kunne holde sig fri af nedrykning, mens Lido endnu engang nok må forberede sig på en kamp om overlevelse sammen med Studsen. Så vidt jeg husker, har Ringsted stillet med de samme fire navne i langt de fleste kampe, og som det hold der nok har den største afstand mellem de tre bedste spillere og så resten, skal de nok også håbe på at kunne stille i stærkeste opstilling i de fleste kampe den kommende sæson. Stifterne og DK26 ligner umiddelbart solide midterhold – men det gjorde sidstnævnte også i sidste sæson, og der røg de såmænd med i slutspillet alligevel.

Skriv en kommentar