Ranglister

Idéen til ranglisterne opstod i forbindelse med opstarten af min egen klub, hvor der manglede en overskuelig måde at se hvordan de enkelte spillere præsterede i forhold til hinanden.

Jeg udviklede en formel baseret på den lille mængde af informationer der kunne hentes på kampsedlerne på DDU’s hjemmeside – sejrsprocenten i kampe, sejrsprocenten i legs, og hvor hurtigt man lukker de legs man vinder – og ved at vægte hver af disse tre faktorer på en hensigtsmæssig måde, mundede det ud i et tal, som er den enkelte spillers rating.

Dernæst begyndte jeg at bruge dette ratingsystem på alle de store PDC-turneringer, så jeg efter hver turnering kunne se hvem der havde præsteret bedst. Hver gang en PDC-spiller får en rating i en turnering, overføres denne til min samlede rangliste for kalenderåret, hvor ratingen så igen vægtes med en procentsats, alt efter størrelsen på turneringens præmiepenge. Dermed kan jeg følge med i hvor mange ranglistepoint samtlige spillere samler sammen i løbet af en dartsæson. Ikke overraskende endte Michael van Gerwen øverst på listen i 2016…

Da dette system efterhånden var tilpasset og godt kørende, gik jeg i gang med den hidtil største udfordring – at taste samtlige tal ind fra alle kampene spillet i Danmark i sæsonen 2016/17, lige fra 1. division ned til lokalrækkerne.

Mange (rigtig mange!) timers arbejde senere var jeg ajour, hvilket betyder at der nu kan findes ranglister for alle 20 rækker i hovedturneringen under DDU, samt de 6 lokalrækker. Samtlige spillere, der har kastet en pil i en kamp i denne sæson, kan finde deres navn i ranglisten for den række de spiller i – god fornøjelse!

3 thoughts on “Ranglister

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s