Sæson 2023 – Optakt

Normalt ville jeg udsende denne optakt ugen før sæsonstart, men da jeg gerne ville kigge i turneringsarkivet samt i statistikdelen på DDU’s hjemmeside, afventede jeg lige at det kom op og køre igen. Afventede og afventede, men det skete desværre ikke før sæsonen tilsyneladende gik i gang i går aftes. Jeg siger tilsyneladende, fordi livescore-siden desværre er fjernet fra hjemmesiden, så jeg har umiddelbart ikke nogen beviser på at der rent faktisk blev spillet kampe endnu. Forhåbentlig bliver livescore reintegreret på siden på et tidspunkt.

Jeg ville normalt også bruge tiden på at indtaste resultater og lave ranglister efter en spillerunde, men det er af gode grunde heller ikke muligt endnu, så der kommer nok til at gå lidt tid inden det forsømte bliver indhentet og der dukker nogle ranglister op her på siden. Men så kan jeg da lave denne forsinkede optakt i stedet

Som jeg plejer, har jeg forsøgt at lave en oversigt over den danske dart-pyramide for den kommende sæson:

Klik på billedet for at åbne stor version

Som det ses, er det glædeligt at der er kommet flere hold til, så der nu både er en Kvalrække på Sjælland igen, samt en Serie 1 i Jylland. Linket til turneringsreglementet virker heller ikke på hjemmesiden (og jeg kan heller ikke huske om det bliver specificeret deri), så jeg er ikke sikker på om disse nye rækker spiller op til henholdsvis Danmarksserie 3 eller 4 og Kvalrække C eller D, da der er hold fra begge dele i de nyindsatte rækker. Nu har jeg placeret dem hvor de er, så det er med forbehold for at det kan være forkert.

Det bemærkes at navngivningen af Danmarksserierne og Kvalrækkerne stadig bliver noget rod når man stiller det op i en geografisk logisk pyramide, men det skyldes naturligvis at alting starter i København/Sjælland 😉

Til gengæld ser det ud til at man er kommet til fornuft mht. Hverdagsrækkerne i Region 3, som nu hedder hhv. Fyn og Jylland i stedet for A og B. Hverdagsrække 4 Nord hedder dog stadig 1 og 2 i stedet for A og B, som det vel burde hedde, idet jeg formoder der er op- og nedrykning mellem disse to rækker.

De sidste par år har jeg også forsøgt at lave en optakt, hvor jeg kigger på de enkelte spilleres placering på Søren Søgaard-ranglisten for 2022-sæsonen, og herefter forsøger at opstille et styrkeforhold mellem klubberne forud for sæsonen. Denne har dog også været lidt ramt af forsinkelsen på DDU-hjemmesiden, idet det ikke har været muligt at gå ind og tjekke mulige klubskifter i statistikdelen. Tallene i denne optakt har derfor udelukkende medregnet de par klubskifter som jeg formoder har fundet sted, nemlig Benjamin Drue Reus til Fluen og Michael Seemann til Aabenraa.

Sidste sæsons optakt havde Aabenraa som nr. 1 uden reserver og Potten som nr. 1 med reserver, og da det netop var de to hold der endte med sølv- og guldmedaljer, må det siges at have holdt nogenlunde stik. Igen i år ser det ud til at Aabenraa bør kunne spille med op topplaceringerne sammen med Potten, og så er det naturligvis en stor forstærkning for Fluen at få tilknyttet Årets Spiller i Danmark 2022, Benjamin Drue Reus.

Optakten fra sidste år fik også ret i at begge oprykkerhold fra Aalborg og Stifterne nok skulle klare sig, mens Holbæk stod til en klar sidsteplads. Det så ud til at Lido og Assens skulle kæmpe om den anden nedrykningsplads, hvilket også viste sig at være tilfældet. I år ser det igen svært ud for Lido, især efter at Michael Seemann, som var deres næsthøjest-placerede spiller på Søren Søgaard-ranglisten, (formodentlig) er flyttet til Aabenraa – her vil han dog kun være den 5. højeste spiller fra sidste sæsons rangliste.

Hos oprykkerne fra Odins er der muligheder for at kunne blive oppe, især pga. Daniel Jahn Hadberg og René Kirckhoff Madsen, som begge imponerede i 2. division Vest i sidste sæson. Også Preben Sørensen viste udmærkede takter, mens der så er et lille spring ned til de næste spillere på listen. I Ringsted ses nogenlunde samme tendenser – de har tre udmærkede spillere i René Johansen, Ole Jørgensen og Nikolaj Jørgensen (blot lidt længere nede end Odins), men så er der til gengæld et gevaldigt spring ned til de næste navne. De bliver nok nødt til at overpræstere i forhold til sidste sæson, hvis ikke det skal ende med en returbillet til 2. division Øst. Det bemærkes også at Studsen, hvis man tæller 2 reserver med, har en ganske stærk trup – lidt modsat af Kælderen, som har et yderst kompetent holdkort med 4 spillere, men hvor det halter lidt hvis man skal have fat i reserverne.

Umiddelbart ligner det et slutspil med 4 jyske hold: Aabenraa, Fluen, Potten og Aros.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s