Søren Søgaard-ranglisten: December 2022

Det er ved at være juletid, og med den nye kalenderårs-baserede dartsæson, betyder det også at 2022-sæsonen i dansk dart er ved at være overstået. Mestre, medaljetagere og op- og nedrykkere er fundet, så vi mangler nærmest bare at få fejret de bedste præstationer i dartrækkerne i den forgangne sæson. Det kommer ikke som nogen overraskelse efter at have offentliggjort de endelige ranglister for hver enkelt række tidligere, men det står nu klart at Årets Spiller i Danmark 2022 er: Benjamin Drue Reus!

Efter en enkelt måned som nr. 2 på Søren Søgaard-ranglisten er Benjamin nemlig tilbage som nr. 1, mens Andreas Toft Jørgensen og Brian Løkken må tage til takke med henholdsvis 2.- og 3. pladsen – i øvrigt en meget fortjent top 3 set over hele sæsonens præstationer efter min ydmyge mening.

Benjamin Drue Reus overtager den yderst prestigefyldte titel fra sidste års vinder, Niels-Jørgen Hansen, som denne gang må nøjes med en placering som nr. 8. Det betyder i øvrigt at Mogens Christensen stadig er den eneste spiller som indtil videre har genvundet titlen:

2016/17 – Alex Jensen, Potten
2017/18 – Mogens Christensen, Potten
2018/19 – Mogens Christensen, Potten
2019/20 – Per Laursen, Potten
2020/21 – Niels-Jørgen Hansen, Aabenraa
2022 – Benjamin Drue Reus, Assens

(Den samlede rangliste/Søren Søgaard-ranglisten blev først lanceret i 2019, så de to første vindere er “bare” Årets Spiller i 1. division, hvilket på det tidspunkt de facto var Årets Spiller i Danmark).

Lidt om de sædvanlige månedlige betragtninger – Jesper Neumann er igen at finde i top 30, mens Jan G. Hansen ender med at lande lige udenfor som nr. 31. Den højst placerede nye spiller på listen er Lars Mortensen fra Avedøre, som starter og slutter sæsonen med en placering som nr. 193. Der endte med at være 1.988 spillere i aktion i alt i de danske dartrækker i 2022, hvilket vil sige at der i december blev tilføjet 42 nye spillere til Søren Søgaard-ranglisten. Sidste sæson endte vi på 2.025 spillere, så en lille nedgang på den front. 12 spillere nåede desværre ikke at vinde nogen legs i hovedturneringen i år – men jeg håber at de prøver igen i næste sæson!

Se hele den endelige Søren Søgaard-rangliste for 2022 HER!

Årets Spillere 2022

Årets Spillere i DDU’s hovedturnering er allerede offentliggjort på Facebook, men vi tager lige en oversigt over dem allesammen, inklusiv hverdagsrækkerne:

Både i 3. division Vest og 3. division Syd er der gengangere fra sidste sæson, idet Tonni Sørensen og Bo Nilsson begge genvinder deres titel. Derudover vinder Steen Rasmussen fra Syrenpilen endnu en titel, denne gang i Kvalrække B i stedet for Kvalrække C, pga. omstrukturering af rækkerne.

I hverdagsrækkerne er der 4 spillere som genvinder deres titler som Årets Spiller: Brian Løkken, Bo Nilsson (altså et dobbelt titel-forsvar), Morten Jacobsen og Mikael Merlit.

De 23 vindere i hovedturneringen (altså IKKE hverdagsrækkerne) må meget gerne kontakte mig hurtigst muligt og oplyse deres ønskede trøjestørrelse, så jeg kan få bestilt dem snarest. Derudover skal de 7 vindere i divisionerne samtidig oplyse adresse, telefonnummer og e-mailadresse, så de kan få tilsendt deres gavekort til Søren Søgaard.

I morgen kommer afrundingen af sæsonens kvinderangliste, og så er der kun tilbage at sige – på gensyn i den nye sæson! 🙂 🎯

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s