Peter Machin og Aileen de Graaf vindere af BDO World Trophy

Weekenden (og mandag) bød på dart fra BDO World Trophy, som i år var uden sponsor og henvist til freeview-kanalen Frontrunner i England, samt streaming via Facebook og Youtube, hvor lyden gennem hele turneringen var et sekund foran billederne. Ikke de mest optimale betingelser for en dartturnering, og det var også en meget begrænset publikumsmængde som indfandt sig på pladserne i Barry i Wales.

Ikke desto mindre er dart jo dart, og undertegnede fulgte da også med i turneringen så godt som tiden og andre gøremål nu tillod det. Allerede i 1. runde af mændenes turnering var der overraskelser på spil, og hele seks seedede spillere – Jamie Hughes, Danny Noppert, Darryl Fitton, Geert de Vos, Richard Veenstra og Scott Waites – måtte lade livet.

I 2. runde røg Dean Reynolds, Scott Mitchell, Mark McGeeney og Darius Labanauskas ud, og dermed lignede Glen Durrant, som havde spillet det bedste dart indtil videre, en kæmpefavorit til titlen. I kvartfinalen stod han da også for turneringens højeste gennemsnit (103,59), men ironisk nok blev han alligevel slået ud af Wesley Harms, som også selv spillede godt til med et snit på 99,03.

I semifinalerne var line-uppet endt med at hedde Wesley Harms (8. seed), Nick Kenny (14. seed), Martin Phillips (15. seed) og så useedede Peter Machin fra Australien. Peter Machin var dog ikke en mand som skulle undervurderes, efter at han med yderst stabilt spil allerede havde sendt Geert de Vos, Scott Mitchell, og Martin Adams ud af turneringen. I semifinalen kom han bagud 0-4 mod Wesley Harms (som i øvrigt selv var bagud 0-4 i sejren på 7-4 over Glen Durrant i kvartfinalen), men fik på forunderlig vis vendt det til en sejr på 8-6, og dermed var han for andet år i træk i finalen af denne turnering.

Sidste år endte det med et nederlag på 9-13 til Darryl Fitton ved Lakeside, men denne gang tog han skridtet videre og hev en sejr på 10-8 i land over Martin Phillips, som slog Nick Kenny 8-5 i det rent walisiske opgør i den anden semifinale.

Det hænder af og til at det ikke er vinderen af en turnering som ender på toppen af mine ranglister, men denne gang er vi i den finurlige situation at Glen Durrant, som jo altså blev slået ud allerede i kvartfinalen, topper listen med 14,38 pile i snit pr. vundet leg og en rating på 62,75. På trods af 5 sejre må Peter Machin med et snit på 16,14 pile pr. vundet leg nøjes med en rating på 62,66 og må altså se sig henvist til 2. pladsen. Den tabende finalist Martin Phillips ender på 5. pladsen med en rating på 59,91, mens de to tabende semifinalister ender som nr. 3 (Wesley Harms – 61,47) og helt nede som nr. 10 (Nick Kenny – 55,55). Det samlede gennemsnitlige antal pile pr. vundet leg endte for herrernes vedkommende på 16,18.

Hos kvinderne startede man med 16 spillere, og også her røg der store navne ud allerede i 1. runde – hverken Lisa Ashton, Lorraine Winstanley, Fallon Sherrock eller Sharon Prins formåede at spille sig i kvartfinalerne. Det gjorde Deta Hedman og Anastasia Dobromyslova til gengæld, og de mødtes senere i semifinalen i hvad der var en af de mest velspillede kampe i kvindernes turnering. Begge lå omkring 81-82 i snit, og vi skulle ud i 9. og afgørende leg inden Anastasia med en sejr på 5-4 havde spillet sig i sin 3. finale i de sidste 4 år.

I finalen skulle hun møde Aileen de Graaf, som toppede ranglisten med pænt spil gennem hele turneringen, hvor hendes gennemsnit holdt sig mellem 80 og 84 i de hidtidige sejre over Lindsey Ashton, Rhian Griffiths og Anca Zijlstra. Finalen skulle dog vise sig at blive noget af et antiklimaks, hvor begge spillere lå og rodede rundt i doublerne med et snit på omkring 67, men i sidste ende var det dog fortjent nok Aileen de Graaf der fik ramt de afgørende doubler og tog en sejr på 6-2.

Ikke overraskende er det også hollænderen der topper kvindernes rangliste med en rating på 56,59 og et snit på 19,05 pile pr. vundet leg, et godt stykke foran Anastasia på 2. pladsen med 51,17 i rating. Det gennemsnitlige antal pile pr. vundet leg for kvindernes turnering lå på 19,44.

De fulde ranglister for både herrer og kvinder er naturligvis lagt til skue i topmenuen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s